Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

“Επιλογή Ευθύνης”: Να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

«Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, έχει διαπράξει κατ’ επανάληψη, από δόλο, σοβαρή παράβαση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί από την κείμενη νομοθεσία και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου και προκαλώντας μείζον ζήτημα αντιδημοκρατικής λειτουργίας του», καταγγέλλουν με αναφορά τους προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας  και Στερεάς Ελλάδας, κ.Καλλιόπη Γερακούδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης”, Πάνος Σκοτινιώτης, Απόστολος Παπατόλιας, Σπύρος Μαβίδης και Νίκος Στόϊκος. Παραθέτοντας, δε, συγκεκριμένα στοιχεία, ζητούν να κινηθεί εναντίον του η πειθαρχική διαδικασία.

Π.Σκοτινιώτης: Ικανοποίηση για την παράδοση του έργου, αλλά και ανάγκη σθεναρής διεκδίκησης για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι παραδόθηκε σήμερα στην  κυκλοφορία το τμήμα του Περιφερειακού  από τη Γορίτσα μέχρι την έξοδο της αρτηρίας στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, και μάλιστα μέσα στα όρια της  συμβατικής προθεσμίας, γεγονός που το πιστώνεται και η ανάδοχος εταιρεία. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που ανέλαβε το 2011,  βρήκε το έργο του Περιφερειακού εντελώς τελματωμένο, συνέδεσε, δε, την παρουσία της με την έντονα διεκδικητική στάση, ώστε το έργο να μπορέσει επιτέλους, μετά από περιπέτειες πολλών χρόνων, να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Χάρις στις μεγάλες πιέσεις που ασκήσαμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και άλλους τοπικούς φορείς, το τμήμα του Περιφερειακού που σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία δημοπρατήθηκε  στα τέλη του 2011, με προϋπολογισμό  17,6 εκ. ευρώ (μαζί με τις απαλλοτριώσεις), χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το τρέχον ΕΣΠΑ.