Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το 5ο νηπιαγωγείο Βόλου

Περνώντας σήμερα από την περιοχή, με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι προχωράει, μέσα στα συμβατικά χρονικά πλαίσια, η κατασκευή του 5ου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Βόλου, στη συνοικία Καραγάτς (Ογλ – Εθνικής Αντιστάσεως). Το έργο εντάχθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής μας αρχής στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Βόλου, δημοπρατήθηκε στις 17.3.2014 και θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 30.11.2015 (μακάρι να παραδοθεί και λίγο νωρίτερα, μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς). Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στον σχεδιασμό που είχαμε εκπονήσει για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων, το οποίο εντοπίζεται κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού, μόνο κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά μεταστεγάστηκαν 10 Νηπιαγωγεία σε Βόλο και Νέα Ιωνία, εκ των οποίων τα 6 από μισθωμένα σε δημοτικά κτίρια, τα 2 από δημόσια (συστεγαζόμενα) σε δημοτικά κτίρια (μόνα τους) και τα άλλα 2 σε νεόδμητα κτίρια.

Μπ. Τσαμπάζης: «Η περιφρόνηση στη νομιμότητα και η οικολογική αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν έχουν προηγούμενο»

Την έντονη αγανάκτησή του για την προκλητική και αχαρακτήριστη ενέργεια της δημοτικής αρχής, να προβεί στην αυθαίρετη κοπή δεκάδων δέντρων και στην καταστροφή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου, εκφράζει εκ μέρους της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», ο τέως Αντιδήμαρχος, κ. Μπάμπης Τσαμπάζης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για την αντιμετώπιση του θέματος. Ο κ. Τσαμπάζης, έχοντας ενημερωθεί, σήμερα το πρωί (Πέμπτη), από περιοίκους, κατευθύνθηκε στην περιοχή του Πανθεσσαλικού, όπου βρέθηκε μπροστά σε ένα βάρβαρο θέαμα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, του οποίου δράστες, όπως του μετέφεραν πολίτες, ήταν κάποιοι υπό τις εντολές του Αντιδημάρχου, κ. Καντόλα. Η πλήρης δήλωση του κ. Τσαμπάζη έχει ως εξής: