Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Επιλογή Ευθύνης»: 10 κρίσιμα ερωτήματα για το φιάσκο του Βιολογικού και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Για πρωτοφανές φιάσκο της Δημοτικής Αρχής, σε σχέση με το πολυδιαφημισμένο πιλοτικό πρόγραμμα για τη δήθεν εξάλειψη της λυματολάσπης του Βιολογικού, κάνουν λόγο σε επερώτησή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου οι σύμβουλοι της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», Ν. Οικονόμου, Α. Παπατόλιας, Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόικος, θέτοντας ταυτόχρονα 10 συγκεκριμένα, καίρια ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την πιλοτική εφαρμογή του.
Συγκεκριμένα, η επερώτηση της παράταξης έχει ως εξής:      
«Κύριε Πρόεδρε,
Σε πρωτοφανές φιάσκο της Δημοτικής Αρχής κατέληξε το πολυδιαφημισμένο πιλοτικό πρόγραμμα για τη δήθεν εξάλειψη της λυματολάσπης του Βιολογικού. Πολλώ μάλλον που στην παρουσίαση του προγράμματος δόθηκε πανηγυρική, πανθεσσαλική διάσταση, με προσκεκλημένους, όχι μόνο τους δημάρχους της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας και με τον  προπαγανδιστικό μηχανισμό του Α. Μπέου να κάνει λόγο για «το μικρό θαύμα του Βιολογικού»! 
Ωστόσο, πέρα από την πολιτική κριτική, η ουσία της υπόθεσης είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, λαμβάνοντας υπόψη τη μείζονα σημασία που έχει ο Βιολογικός για τον Παγασητικό Κόλπο και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η ανακοίνωση της διακοπής του πιλοτικού προγράμματος συνδυάστηκε με σημαντικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν μένει καμιά αμφιβολία ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι  της ΔΕΥΑΜΒ και προσωπικά ο αντιπρόεδρος, Σ. Παπαευσταθίου, στην προσπάθειά τους να μπαλώσουν κάπως τα πράγματα, χάθηκαν μέσα στο ψέμα και την παραπληροφόρηση. Δεν γνωρίζουμε αν ο ανεκδιήγητος χειρισμός του μείζονος αυτού θέματος οφείλεται σε ασυγχώρητη επιπολαιότητα ή σε συνειδητή επιλογή. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι να το κρίνουν, εφόσον η υπόθεση περάσει στη δικαιοδοσία τους. Προς το παρόν, περιμένουμε υπεύθυνες και συγκεκριμένες απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα: