Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Δεν τους ενδιαφέρει το skateboard, τον χαρακτήρα του πάρκου του Αναύρου θέλουν να αλλάξουν»

Είναι φανερό ότι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει στο πάρκο του Αναύρου  πίστα για skateboard δεν έχει να κάνει με το ενδιαφέρον της να ανταποκριθεί σε ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα πολλών νέων ανθρώπων της πόλης μας. Αντίθετα, έχει να κάνει με την εκμετάλλευση αυτού του αιτήματος, προκειμένου να προωθήσουν το πραγματικό τους σχέδιο, που είναι να αλλάξει σταδιακά χαρακτήρα το πάρκο του Αναύρου και να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί, όπως και εκείνες που προφανώς σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στο μέλλον.     
Γι’ αυτό και αδιαφορούν για την ουσιαστική κατάργηση ενός σημαντικού χώρου αναψυχής και περιπάτου των συμπολιτών μας και για την όχληση που μπορεί να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή.
Γι’ αυτό και δεν νοιάζονται για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, αφού Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου, αλλά και οι συνοικίες, η Νέα Ιωνία, οι περιφερειακές δημοτικές ενότητες.
Γι’ αυτό και εγκαταλείπουν με τέτοια ευκολία τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που πρόβλεπε τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ μιας ευρύτερης παρέμβασης σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, στις βόρειες συνοικίες του Δήμου (στο Καραγάτς), που περιβάλλεται από τις οδούς Γ. Δήμου-Ελύτη-Κατράκη-Περραιβού, συνολικής  έκτασης  4.570,43 τ.μ., με τη  δημιουργία πάρκου πατινάζ – skateboard 1600 τ.μ., γηπέδου μπάσκετ 565 τ.μ., χώρων πρασίνου και παιδικής χαράς 1040 τ.μ.. Μια παρέμβαση που έχει απόλυτη ωριμότητα για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, αφού έχει εκπονηθεί από τον Δήμο  πλήρης μελέτη, που λαμβάνει υπόψη  και  κατασκευές αντίστοιχων χώρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αντίθετα, το έργο που προωθεί η δημοτική αρχή θα γίνει από πόρους του Δήμου, την ώρα που υπάρχουν πιεστικές κοινωνικές ανάγκες.

Επιλογή Ευθύνης: «Ο κ. Θεοδώρου θα πρέπει να ξέρει ότι μετά τη λάσπη έρχεται η γελοιοποίηση»

Απαντώντας στην «απειλή» του εκτελούντος χρέη δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, για  προσφυγή στην Εισαγγελία σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, για δήθεν μη έκδοση λογαριασμών ΔΕΥΑΜΒ στην Άλλη Μεριά, για την τριετία 2011-2013, η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει ο σοφός λαός μας. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν η συμπεριφορά του εκτελούντος χρέη δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, που συνεχίζει τη συνήθη και μονότονα επαναλαμβανόμενη πλέον τακτική της Δημοτικής Αρχής, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κριτική της παράταξής μας. Την τακτική του να πετάει λάσπη και να δημιουργεί θόρυβο, και στη συνέχεια, «ντροπαλά», να τα μαζεύει, αδιαφορώντας για τη γελοιοποίηση.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Θεοδώρου, που δεν βρήκε ούτε μία λέξη να αντιπαραθέσει στην εμπεριστατωμένη κριτική μας για τις προκλητικές σπατάλες της Δημοτικής Αρχής ενόψει Αποκριάς, για την κοντόφθαλμη επιλογή δημιουργίας πίστας skateboard στον Άναυρο, για τις μεγάλες αυξήσεις στη ΔΕΥΑΜΒ και τον χωρισμό σε ζώνες των Δημοτικών Ενοτήτων, απείλησε με προσφυγή στην Εισαγγελία κατά της προηγούμενης διοίκησης της Επιχείρησης, γιατί δήθεν η ΔΕΥΑΜΒ δεν είχε εκδώσει λογαριασμούς ύδρευσης για τα έτη 2011-2013 για την Άλλη Μεριά. Ενοχλήθηκαν προφανώς πάρα πολύ από την τεκμηριωμένη κριτική του τέως αντιδημάρχου, Γ. Γκουντέλια, για τα «ληστρικά τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ».