Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Υπάρχουν και χειρότεροι από τους ανίκανους. Αυτοί που είναι ικανοί για όλα

 Άρθρο της Νατάσας Οικονόμου*
Μετά από ένοχη σιωπή, δύο και πλέον μηνών, και μετά από δύο ματαιωθείσες, με αποκλειστική της ευθύνη, συνεδριάσεις, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε τελικά, συρόμενη από το αίτημα 16 συμβούλων των αντιπολιτεύσεων, όχι μόνο να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αποδοχής των υγειονομικών αποβλήτων ιδιωτικής εταιρείας από την Τρίπολη, αλλά και να οδηγηθεί σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα.
Η παράταξή μας, ήδη από τις 30 Μαΐου, με ανακοίνωσή της, είχε θέσει ζητήματα νομιμότητας και σκοπιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης, που δεν απαντήθηκαν ποτέ.
Ως προς τη νομιμότητα, ακόμη κι αν παρακάμψουμε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, αρκεί η παραδοχή του ίδιου του Συνδέσμου Διάθεσης Απορριμμάτων (ΣΥΔΙΣΑ) Ν. Μαγνησίας, πριν από ενάμιση χρόνο, όταν αρνήθηκε στον δήμο Τρίπολης την αποδοχή απορριμμάτων του, επικαλούμενος –και σωστά- το καταστατικό λειτουργίας του ΧΥΤΑ, που προβλέπει τη διάθεση των απορριμμάτων μόνο των δήμων που είναι μέλη του, δηλαδή μόνο των δήμων του Νομού Μαγνησίας, καθώς και λόγους βιωσιμότητας του ΧΥΤΑ. Ένα χρόνο μετά, δεν έχουν καμία δυσκολία να διαψεύσουν εκκωφαντικά τον ίδιο τους τον εαυτό, και μάλιστα για τα «μάτια» μιας ιδιωτικής εταιρείας! Σκεφτείτε και να μην ήταν «σταυροφόροι» κατά της διαπλοκής...    
Ως προς τη σκοπιμότητα, ευρισκόμενοι σε πλήρη αδυναμία να δικαιολογήσουν την ανεξήγητη (;) πρεμούρα τους για εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης εταιρείας, προσπάθησαν να μεταθέσουν τη συζήτηση στην ποιότητα των αποβλήτων, ψελλίζοντας ταυτόχρονα και κάποια αδύναμα επιχειρήματα, σχετικά με την ποσότητά τους και το οικονομικό όφελος.