Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Η Δημοτική Αρχή αρνείται επί 10 μήνες να απαντήσει στην ερώτησή μας για τις δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ»

Καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αρνείται επί δέκα (10) ολόκληρους μήνες να απαντήσει στην ερώτηση που έχουν καταθέσει για τις κάθε είδους δημοσιεύσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων προς τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, την περίοδο από το 2003 έως και το 2015, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Ν.Οικονόμου, Α. Παπατόλιας, Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόικος, αναφέρουν τα εξής:
«Αντί να υπάρξει σαφής και συγκεκριμένη απάντηση στα απολύτως σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουμε θέσει με ερώτησή μας, εδώ και δέκα (10) ολόκληρους μήνες, η Δημοτική Αρχή κατέφυγε χθες σε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, δίνοντας κάποια επιμέρους στοιχεία στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι τυχόν δημοσιοποίησή τους προσκρούει στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Επιλογή Ευθύνης: Χαριστική και παράνομη η απόφαση για απευθείας αγορά του οικοπέδου στον Σωρό

 
Για την απευθείας αγορά από τον Δήμο Βόλου του οικοπέδου στον Σωρό η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η απόφαση της δημοτικής αρχής, χωρίς μάλιστα εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, να προβεί στην απευθείας αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου αποτελεί κατάφωρη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, και συνεπώς θα πρέπει να ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Διότι υπάρχει ευθεία παράβαση, τόσου το άρθρου 191 σε συνδυασμό με το άρθρο 186 του ν. 3463/2006 (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας), αλλά και του άρθρου 99 του ΔΚΚ, όσο και των θεμελιωδών αρχών της χρηστής, αδιάφθορης και αμερόληπτης διοίκησης, της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, της απαγόρευσης άσκησης εξουσίας κατά τρόπο καταχρηστικό και της πλήρους αιτιολογίας, που διέπουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικά τη λειτουργία της Διοίκησης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου και κάθε οργανισμού δημοσίου συμφέροντος.
Για να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε απευθείας αγορά πρέπει πρώτα να έχει προσδιορίσει την ανάγκη την οποία θέλει να εξυπηρετήσει, στη συνέχεια να τεκμηριώσει ότι δεν διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή ιδιόκτητο ακίνητο που να πληροί τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου δημοτικού σκοπού και εντέλει, μετά από επισταμένη έρευνα, να κρίνει αιτιολογημένα ότι το προτεινόμενο προς αγορά ακίνητο είναι το μόνο κατάλληλο για την εκπλήρωση του εν λόγω σκοπού.