Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Δύο μεγάλα έργα και μία μεγάλη εκκρεμότητα

                                                                                                                                      του Πάνου Τρ.Σκοτινιώτη*
Και όμως, μέσα στην καταχνιά υπάρχουν και καλές ειδήσεις. Αναφέρομαι στις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν τη βδομάδα που μας πέρασε σε δύο έργα, η ολοκλήρωση των οποίων θα αλλάξει σημαντικά τα αναπτυξιακά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής μας. Το ένα αφορά την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου- Λάρισας, και το δεύτερο τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).
Θα ξεκινήσω από το δεύτερο έργο, το οποίο στον Βόλο περνάει συνήθως στα ψιλά, αφού παραδόξως θεωρούμε πως ουσιαστικά δεν μας αφορά. Και όμως πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας και για τον Βόλο.
Ο αυτοκινητόδρομος  Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), δηλαδή ο οδικός άξονας Λαμίας- Καρδίτσας- Τρικάλων- Καλαμπάκας- Εγνατίας (περιοχή Καλλιθέας), μήκους περίπου 175 χλμ, είναι ενταγμένος στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Από το έργο αυτό, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του ενδιάμεσου τμήματος Ξυνιάδας (Δομοκού)-Τρικάλων, μήκους περίπου 80 χλμ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2017. Κατασκευάζεται, δηλαδή, ένας «τυφλός» αυτοκινητόδρομος.