Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ξανακάνει τη Νέα Ιωνία … «Συνοικισμό»

Τις μέρες που προηγήθηκαν, η δημοτική αρχή θυμήθηκε … τη  Νέα Ιωνία, ενώ αισίως διανύει  τον τέταρτο (!) χρόνο της θητείας της. Κι αν ήταν για καλό, έστω! Όμως, το ενδιαφέρον της ήταν για την καταστροφή του πνεύμονα της οδού Καραμπατζάκη, δηλαδή ενός έργου μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας για το σύνολο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Το  δε πρόσθετο «ενδιαφέρον»  της, εξαντλήθηκε στην ασφαλτόστρωση ενός τμήματος της οδού Φιλαδέλφειας και στην (επικείμενη) ολοκλήρωση μιας παιδικής χαράς.
Συμπεριφέρεται λες και απευθύνεται σε μικρόνοες, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τον ατυχή, χοντροκομμένο αντιπερισπασμό. Και οι οποίοι δεν μπορούν να καταγράψουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Η δημοτική αρχή θα πρέπει να καταλάβει πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ανακόψει τη δυναμική πορεία της Νέας  Ιωνίας, η οποία, την πρώτη δημοτική περίοδο του «Καλλικράτη» (2011-2014), όχι μόνο εντάχθηκε ομαλά στον ενιαίο Δήμο, όχι μόνο δεν έσβησε, όχι μόνο δεν αφομοιώθηκε, όχι μόνο δεν έχασε την ιδιαίτερη πολιτισμική και κοινωνική της ταυτότητα,  αλλά και  κέρδισε δεσπόζουσα θέση στο πλαίσιο του μεγάλου Δήμου. Κέρδισε τη θέση που δικαιούται και της αξίζει.